Barva v rukou našince

Nedávno jsem si s italské Bologni přivezla krásnou knihu: jmenuje se COLORAMA a pojednává o významech názvů barev. Co strana, to jedna barva. Součástí barevné knihy jsou také krátké texty, které náležitě vysvětlují důvody, proč existuje tolik jemných rozdílů mezi odstíny a  pomocí pitoreskních ilustrací názorně ukazuje souvislosti. Musím podotknout, že podobných knih je v České republice bohužel jako šafránu…

foto: COLORAMA, kniha

Ano, například o šafránu se zmiňuje tato italská kniha jako o červeném zlatě. Zobrazuje tímto odstín červenooranžové barvy. Nebo je tu barva nazvaná „cedro azzuro“, která vyobrazuje modrý cedr, který je znakem Libanonu. V zadní části knihy jsou barvy spojeny do netradičních skupin jako například barvy „pohybu, vody, ovoce a zeleniny nebo podle barev sladkostí“. Tato publikace je inspirujícím dílem, díky kterému se kreativec i jeho klient zamilují do všech barev. 

Barvy jsou nejen v podání této krásné knihy fascinující esprit. Proto jsem začala pátrat po barvách v interiérech mých přátel a známých. A neodpustila jsem si i krátký „konimentář“ :-).

autorka článku: Ing. Martina Vávrová, 

Art Desiger cirkumo

    Leave Your Comment Here